NA MOKROJ GORI PREBIJAJU DUGOVE: Uprava Železnica časti sa 200.000 za dil s Bugarima

Izvor: Kurir, 05.Jul.2015, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA MOKROJ GORI PREBIJAJU DUGOVE: Uprava Železnica časti sa 200.000 za dil s Bugarima

Miroslav Stojčić vodi 18 ljudi na Mokru goru, gde planira dogovor s bugarskom železnicom o izmirenju duga. „Železnice“ pokušavaju da 7,2 miliona evra vrate preko „Livnice“ iz Požege mimo znanja Vlade Srbije i aktuelnog sporazuma

BEOGRAD - „Železnice Srbije“, koje vodi Miroslav Stojčić, bez odobrenja Vlade Srbije nameravaju da se sledeće nedelje sastanu sa kolegama iz Bugarske i pregovaraju o otplati dugova, saznaje Kurir. Sastanak koji je mogao da bude održan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Beogradu rukovodstvo je preselilo na Mokru goru, što će državni gubitaš platiti oko 200.000 dinara.

Dug srpskih železnica prema bugarskim od 1996. do 2005. godine iznosi 7,2 miliona evra, od čega je glavnica 4,4 miliona evra. Vlade dve države, kako saznaje Kurir, ranije su se dogovorile, a međudržavne komisije potpisale način vraćanja dugovanja.

- Ali „Železnice“ su rešile da direktno pregovaraju. O tome ništa ne zna Vlada Srbije i Ministarstvo saobraćaja. „Železnice“ pokušavaju da dug vrate preko usluga „Livnice“ iz Požege, što nije bilo planirano - kaže sagovornik Kurira iz „Železnica“. Potvrdu namera uprave „Železnica“ Kurir je dobio nezvanično i u „Livnici“.

- „Železnice“ se nadaju da bi dug Bugarima mogle da plate našom robom, a kasnije bismo to mi od njih naplatili. One su nas pozvale na sastanak - saznaje Kurir u „Livnici“, gde su nam rekli i da „Železnice“ snose sve troškove boravka na Mokroj gori 8. i 9. jula.

Tamo će uživati ukupno 18 odabranih direktora, stranih i domaćih gostiju. Stojčiću, generalnom direktoru, društvo će praviti Nenad Kecman, jedan od dvojice izvršnih direktora, i Zvezdan Pavićević, pomoćnik za ekonomske poslove, ali i još dva saradnika. Na raspolaganju su im i dva vozača. Dolazi sedam predstavnika iz Bugarske i četiri predstavnika „Livnice“. U sredu 8. jula planirana je i svečana večera u restoranu na Mokroj gori, a rezervisano je 18 jednokrevetnih soba.

- Za sutradan u devet predviđen je sastanak, to je sve što se odnosi na zvanične razgovore i to je moglo da se obavi u Beogradu. Panirana je i vožnja vozom „Šarganska osmica“ i onda svečani ručak. Trošak po osobi je oko 7.600 - kaže sagovornik Kurira iz „Železnica Srbije“. Iz Ministarstva saobraćaja juče nismo dobili odgovore ovim povodom.

Direktor bez odgovora

STOJČIĆ: POZOVITE U PONEDELJAK

Miroslav Stojčić, direktor „Železnica Srbije“, samo kratko je za Kurir rekao da je na putu i da ne može ništa da kaže. „Pozovite u ponedeljak“, dodao je on.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.