Mustafa: Srbi su zločinci  Dačić: Ti ćeš da nam kažeš

Izvor: Kurir, 28.Apr.2015, 06:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Srbi su zločinci Dačić: Ti ćeš da nam kažeš

On kaže da Srbija mora da odgovara za ubistva Albanaca 1999, Dačić ironično pita da li će zločinac da nas naziva zločincima

BEOGRAD - Premijer Kosova Isa Mustafa je juče, na Međunarodni dan nestalih, optužio Srbiju da mora da odgovara za monstruozne zločine koje su vojne i paravojne formacije izvršile na Kosovu 1999. godine.

Ivica Dačić, srpski šef diplomatije, na to je poručio da su to izjave za unutrašnju upotrebu.

Mustafa je na svom Fejsbuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << profilu napisao da Srbija mora da odgovara za nestanak i ubistva Albanaca koja su njene vojne i paravojne formacije počinile na Kosovu.

- Oni koji su izvršili zločine treba da izađu pred lice pravde. Vlada Kosova će iskoristiti sve međunarodne institucije da traži otkrivanje nestalih, njihov povratak i ruku pravde nad kriminalcima - napisao je Mustafa, a odgovornost Srba je zatražio i predsednik kosovske skupštine Kadri Veseli.

- Dosta je bilo ove nepravde za 16 godina. Partnerstvo i dobrosusedstvo mogu se postići tada kad tela nestalih budu vraćena - rekao je Veseli.

Dačić je kazao, ironično, da nas zločinci nazivaju zločincima.

- Time hoće da pokriju formiranje Suda za ratne zločine na Kosovu, na čemu je insistirala Srbija. Zločinci nas nazivaju zločincima - kazao je Dačić.

Prema podacima Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, na Kosovu se nestalim smatra više od 1.600 osoba.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.