Muškarci, nemate više izgovor za burek svako jutro!

Izvor: Blic, 24.Apr.2017, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci, nemate više izgovor za burek svako jutro!

Italijani se uglavnom fokusiraju na kafu, a Francuzi pored kafe svom doručku dodaju lagani kroasan. Engleski i američki doručak bliži je našim navikama. U pitanju su obilni obroci puni pržene hrane – slanine, kobasice, jaja. Englezi ovom obroku dodaju čak i pasulj. A idealni obrok u Srbiji najčešće počinje obilaskom pekare.

Četvrtina bureka koji natapa papir u koji je umotan i jogurt za sada su srpski standard. Slatka verzija ovog doručka često su buhtle sa čokoladom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili šapice iz kojih curi eurokrem.

Za razliku od žena koje su mnogo posvećenije održavanju linije i zdravom načinu života, muškarci kao da se još uvek pridržavaju običaja da dan mora početi jakim obrokom. Međutim, kada je nastalo to pravilo oni su radili drugačije vrste poslova – od odlazaka u rudnik, do rada na poljima. Danas uglavnom sede u kancelarijama.

Jedan od argumenata za jutarnji ritual obilaženja pekara je naravno nedostatak vremena.  Voće je super ali to neko treba oprati, očistiti i iseckati. Uostalom, zamislite prosečnog Srbina kako na posao nosi plastičnu kutijicu i za doručak umesto bureka nabada komadiće voća.

Ipak, voće je zdravo i ne treba ga preskakati a danas je makar nikad lakše dodati ga svom obroku. Naime u novom Nectar Smoothie proizvodu nalazi se najmanje 5 vrsta voća, on sadrži prirodni izvor vlakana, nema dodatog šećera i što je najbolje neko je sve već izblendovao, iseckao i očistio za vas. Pritom, pakovanje je praktično i kompkatno, staje u svaku mušku torbu, pregradu u kolima, pa čak i u džep od sakoa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.