Možda je ovo razlog što nikako da doživite orgazam

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2015, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Možda je ovo razlog što nikako da doživite orgazam

Emili Nagoski, autor knjige "Come As You Are", objašnjava koji su glavni razlozi zbog čega žene teško mogu da dožive orgazam i kako da to unaprede.

- Ne postoji ništa za šta me ljudi nisu pitali. Zabrinuti su oko oblika svog tela, oblika grudi, oblika stidnih usana, sala na telu, to je jako veliki problem, kritikovanje sopstvenog tela verovatno je najveća prepreka punom seksualnom zadovoljstvu kod žena - kaže Nagoski.

Žene joj često postavljaju pitanja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o orgazmu. Čak 12 posto žena do 28 godina nikad nisu doživele orgazam ili nisu sigurne jesu li ga ikad doživele.

Moramo se potruditi da naša deca dobiju prave informacije.

- Kad objašnjavamo deci šta je seksualnost, nije toliko bitno šta im govorimo, koliko je bitno da smo smireni i da se dobro osećmo, tako da oni osete da je seks nešto u čemu se uživa, a ne nešto čega se treba sramiti ili bojati - dodaje Nagoski.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.