Mogućnost saradnje Vojvodine i Danske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogućnost saradnje Vojvodine i Danske

Kako je preneo sekretarijat, Hansen je rekao da su privrednici iz Danske zainteresovani za ulaganje u agrobiznis u Vojvodini, a posebno za ulaganje u navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta radi primarne poljoprivredne proizvodnje.

Bugarski je Hansenu predstavio mere podrške razvoju poljoprivrede u Vojvodini, kojima se podržavaju proizvođači u nabavci sistema za navodnjavanje, kao i pri uređenju kanalske mreže.

Kako je Bugarski naveo, pokrajinska administracija je u proteklom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << periodu već uložila značajna sredstva za navodnjavanje, zahvaljujući čemu će do kraja godine pod zalivnim sistemima u Vojvodini biti gotovo 15.000 hektara.

Bugarski je dodao da su u protekle dve godine uložena i sredstva za revitalizaciju kanalske mreže, te da je do sada obnovljeno oko 4.000 kilometara kanala, odnosno 25 odsto hidrosistema u Vojvodini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.