Moguća denuklerizacija korejskog poluostrva

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moguća denuklerizacija korejskog poluostrva"

Ponovni početak pregovora predstavnika grupe šest država o denuklearizaciji korejskog poluostrva je moguć uprkos postojećim poteškoćama, ocenio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Nastavak pregovora podrazumeva saglasnost svih strana: Sergej Lavrov

 

"Potrebno je nastaviti kontakte, ne treba odustati", rekao je Lavrov nakon sastanka sa severnokorejskim ministrom spoljnih poslova Ri Su-jongom, koji se nalazi u poseti Moskvi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << /> 

Lavrov je naglasio da je situacija komplikovana, ali nije beznadežna.

 

"Radićemo na tome da se stvore neophodni uslovi za ponovno pokretanje pregovora grupe šest država na osnovu ciljeva i principa sadržanih u Zajedničkoj deklaraciji šest zemalja Kina, dve Koreje, SAD, Japan i Rusija, usvojenoj u septembru 2005. godine", dodao je ruski ministar.

 

Ruski šef diplomatije je rekao da nastavak pregovora podrazumijeva saglasnost svih strana i zaključio da je današnji bilateralni sastanak dokaz da je to moguće, prenosi RIA "Novosti".

 

Pregoviri grupe šest država pokrenuti su 2003. godine u Pekingu o severnokorejskom nuklearnom programu, ali su suspendovani krajem 2008. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.