Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mocartova kosa na aukciji

Aukcijska kuća Sotbi ponudila je na prodaju pramen kose čuvenog kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta koji je "smešten" u pozlaćeni medaljon koji se nosi oko vrata, prenosi AP.

Nakon što je Mocart umro 1791. godine njegova udovica je dala njegovu kosu majci nemačkog kompozitora Karla Anšulca. Uvojak kose je potom nabavio britanski kompozitor Artur Somervel i sada ga je njegova porodica ponudila na prodaju.

Aukcija je zakazana za četvrtak, 28. maj a kosa je procenjena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na 15.400 do 18.450 dolara.

Na aukciji će se naći i pramen sa kose Ludviga van Betovena, kao i poziv na njegovu sahranu 1827. godine i te dve stvari su procenjene na 3.100 do 4.600 dolara.

Uzimanje uvojaka kose kompozitora za uspomenu bilo je uobičajena stvar u 18. i 19. veku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pramen Mocartove kose na aukciji u Sotbiju

Izvor: B92, 26.Maj.2015

Ljubitelji muzuke imaće priliku da steknu svoje parče istorije - aukcijska kuća Sotbi ponudiće na prodaju pramen kose Volfganga Amadeusa Mocarta u medaljonu...Čuvanje kose kompozitora u znak sećanja bilo je popularno u 18. i 19. veku...Nakon što je Mocart umro 1791, sa 35 godina, njegova udovica...

Nastavak na B92...

Na prodaju pramen Mocartove kose

Izvor: Radio 021, 27.Maj.2015, 09:38

Aukcijska kuća Sotbi ponudila je na prodaju pramen kose čuvenog kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta koji je "smešten" u pozlaćeni medaljon koji se nosi oko vrata...Nakon što je Mocart umro 1791. godine njegova udovica je dala njegovu kosu majci nemačkog kompozitora Karla Anšulca. Uvojak kose...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.