Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi srpskih partija osudili napad na policiju

ZVORNIK - Mladi srpskih političkih partija, SNSD-a, SDS-a, DNS-a i SP-a, najoštrije su danas osudili teroristički napad na policijsku stanicu Zvornik u kojem je ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjeni policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić, navodeći da ovo nedjelo predstavlja udar na Republiku Srpsku i njene institucije.

"Najoštrije osuđujemo ovaj teroristički napad na policijsku stanicu, bez obzira da li je pojedinačan ili grupni, planiran ili ne", navodi se u zajedničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je ovaj akt teroristički čin, jer je za krajnji cilj imao destrukciju, u ovom slučaju institucije zadužene za čuvanje javnog mira i poretka Republike Srpske.

"Ovaj čin je napad na institucije Republike Srpske! Ovaj čin sugeriše i na još jednu stvar na koju smo godinama upozoravali, a to je prisustvo ljudi i organizacija koje se obučavaju za destabilizaciju kako Republike Srpske, tako i BiH, ali i cijelog regiona", ukazuju mladi ovih političkih partija.

Oni ističu da su uvijek bili za mirno rješavanje konflikata.

"Ma koliko nam kao zajednici u cjelini bilo teško da se pomirimo sa ovakvim nerazumnim potezima, kao društvo smo ostavili iza sebe krvavi sukob koji nas je koštao života, zdravlja, imovine, a posebno uticao na neizvjesnu budućnost mladih na ovom području. U svakom slučaju, treba da se izdignemo iznad situacije", dodaje se u saopštenju.

Mladi apeluju da sve nadležne institucije ograniče ili zabrane djelovanje ovakvih i sličnih organizacija, i ukazuju da okretanjem glave od problema, problem ne samo da se ne rješava, već se i multiplikuje.

"Ako je cilj napada bio zastrašivanje naroda koji živi u našoj Republici Srpskoj, poručujemo da u tome niko neće uspjeti jer smo kao generacija naučili dosta iz zlog vremena koje je iza nas", navodi se u saopštenju.

Mladi ističu da se gnušaju medijskih spekulacija o ratnim sudbinama učesnika ovog događaja, i navode da su obojica poginulih izgubili članove porodica u ratu, smatrajući da je bezobzirno bavljenje takvim stvarima u ovim teškim trenucima za njihove porodice.

Mladi ovih partija pozdravili su poteze svih političkih aktera koji su u ovom nemilom trenutku istupili zajedno i ostavili po strani dnevno-političke nesuglasice, te izjavili najdublje saučešće porodici nastradalog policajca Dragana Đurića, a ranjenim policajcima poželjeli brz oporavak.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.