Mladi na strani terorista iz ekonomskih razloga

Izvor: B92, 15.Feb.2016, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mladi na strani terorista iz ekonomskih razloga"

Predsednik Somalije Hasan Šejk Mohamed izjavio je da je veliki broj mladih ranjiv i podložan regrutaciji terorističkih grupa kao što su Al Kaida i Al Šabab.

Mohamed je rekao da većina onih koji se bore na strani terorista "ne čine to iz ideoloških razloga, već zbog ekonomskih razloga, da prehrane svoje porodice".

Somalske vojne snage napravile su pomak u borbi protiv militanata ekstremističke grupe Al Šabab, ali je ključ za pobedu obezbeđivanje boljih mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za mlade, izjavio je Mohamed.

Na sastanku sa visokim vojnim zvaničnicima i diplomatama somalski predsednik je naglasio da je 70 odsto stanovništva mlađe od 35 godina, kao i da su oni odrastali u haosu bezvlašća nakon pada vlade 1991. godine.

Somalija se suočava sa čestim napadima pripadnika Al Šababa, čak i nakon što su ih vladine snage proterale iz prestonice Mogadiša 2011. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.