Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi iz Srbije u poseti Albaniji od 7. do 9. oktobra

Grupa od 50 učenika i studenata iz Srbije sutra će otputovati u Albaniju gde će upoznati vršnjake iz Tirane i sistem školovanja u toj zemlji, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić rekao je da je poseta organizovana uz garanciju maksimalne bezbednosti učesnika.

"Ova poseta trebalo bi da bude samo prva u nizu sličnih inicijativa", rekao je Verbić.

Kako je saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz njegovog kabineta, mladi iz Srbije moći će da se uvere koliko su život i studije u Albaniji drugačiji nego u Srbiji, a u četvrtak 8. oktobra gledaće utakmicu Srbija - Albanija na stadionu u Elbasanu.

Posetu grupe mladih iz Srbije Albaniji od 7. do 9. oktobra organizuje Regionalna kancelarija za saradnju mladih Zapadnog Balkana, koja je osnovana potpisivanjem Zajedničke deklaracije u Beču, 27. avgusta ove godine.

Potpisnici Deklaracije su se saglasili da će zajednički raditi na podršci regionalnoj razmeni ideja i jačanju saradnje mladih zasnovane na toleranciji i poštovanju ljudskih vrednosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.