Mlada prasetina sa začinskim biljem i lukom

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jan.2017, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlada prasetina sa začinskim biljem i lukom

Sastojci:

- 1 kg mlade prasetine bez kostiju i kože

- so, biber

- 1,5 dl ulja

- 2 mlada luka

- 1,5 dl belog vina

- 3 čena belog luka

- 100 g parmezana

- 100 g suvog hleba

- 1 dl bujona

- 30 g origana

- 80 g sušenog paradajza

- 50 g putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Meso pržite desetak minuta na dve kašike ulja. Luk očistite i >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << isecite na režnjeve. Stavite meso u pleh, pa zalijte vinom i bujonom i pecizte u rerni oko sat, uz dolivanje vode. Koricu hleba, sušeni paradajzi čen belog luka sameljite nakratko u blenderu, pa pomešajte sa rastopljenim puterom i time premažite pečenje. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Iščupkajte začinsko bilje, izgnječite 2 čena belog luka i sve pomešajte sa malo soli, pa dodajte parmezan i ostatak ulja. Pečenje poslužite sa barenim povrćem i prelivom od začinskog bilja.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.