Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2016, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mještani Priječana: Nova dionica puna oštećenja

PRIJEČANI- Nova dionica puta za Priječane ponovo se sanira krpljenjem oštećenja, što za mještane Priječana i sve druge koji saobraćaju ovim dijelom puta u potrazi za uslugama Zavoda "Dr Miroslav Zotović" nije konačno rješenje.

"Dogovor između Gradske uprave i izvođača radova bio je da se prvo sagradi parking za automobile kod Zavoda 'Dr Miroslav Zotović', nakon čega bi krenulo postavljanje novog sloja asfalta na čitavoj dužini puta od 535 metara, a ne samo krpljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oštećenja", kazao je Nebojša Tojagić, predsjednik mjesne zajednice Priječani.

On je dodao i to da je besmisleno da se put sanira tako što se ponovo krpe oštećenja. Ako se krene s izgradnjom parkinga, kaže Tojagić, mašine će uništiti i ono malo dijela puta što valja, a to bi bilo samo bacanje novca. "Svaki put kada su na putu nastajala oštećenja - krpljena su, a tako će biti i ovaj put, što svakako nije konačno rješenje problema", poručio je on.

Podsjetimo, nova dionica za Priječane puštena je u funkciju u avgustu prošle godine i duga je 535 metara. Izvođač radova "DVD inženjering" do sada ju je više puta sanirao, a oštećenja su pretežno nastajala zbog loše urađenog posla oko samih šahtova.

Novo parče asfalta posebno je važno onima koji su vezani za Zdravstveni zavod "Dr Miroslav Zotović", koji čekaju na izgradnju parkinga, a dok parking ne bude izgrađen oko Zavoda će se i dalje stvarati velike gužve.

Put je mještanima Priječana goruće pitanje, posebno ako se ima u vidu da su prije dvije godine u poplavama ostali bez pješačkog mosta koji ih je preko rijeke Vrbas spajao s naseljem Zalužani, kao i to da se naselje razvija i da u njemu živi sve više ljudi.

Dragan Babić, direktor "DVD inženjeringa", istakao je da trenutni vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se radovi na oštećenoj dionici nastave.

"Zbog kiše morali smo radove obustaviti do daljeg, zasad smo samo isjekli asfalt na mjestima koja su oštećena. Kada vremenski uslovi budu povoljni nastavićemo sa skidanjem asfalta i saniranjem oštećenja koja su nastala u toku zimskog perioda i naglog topljenja snijega, koje je stvorilo nekoliko oštećenja oko šahtova, a potom stavljanjem novog sloja asfalta", kazao je Babić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.