Mjesta ima za još 118  učenika

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mjesta ima za još 118 učenika

BRČKO - U četiri srednje škole na području distrikta Brčko u prvom roku upisano je 850 učenika, a planom je predviđeno 968 mjesta, izjavio je šef Pododjeljenja za srednjoškolsko obrazovanje u brčanskoj Vladi Slavoljub Bašić.

Bašić kaže da od 118 upražnjenih mjesta u drugom upisnom roku najviše ima u Tehničkoj školi 66, potom u Ekonomskoj 43, u Poljoprivredno-medicinskoj devet, dok su u Gimnaziji "Vaso Pelagić" sva mjesta popunjena u prvom upisnom roku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"Osim za upis u gimnaziju, i ove godine kao i prethodnih, veliko interesovanje bilo je za upis u srednje škole u kojima se obrazuju farmaceutski i medicinski tehničari, jer se učenicima otvaraju perspektive bržeg zapošljavanja pošto u Evropi postoji interes za tim profilima", rekao je Bašić novinarima.

On je napomenuo da je, od ukupnog broja upisanih učenika, 719 sa podruja distrikta Brčko, dok je 131 budući srednjoškolac iz susjednih opština.

Bašić je najavio da će konkurs za drugi upisni rok u srednje škole u Brčkom biti objavljen u prvoj polovini avgusta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.