Misteriozno ubistvo devojčice (14) iz Hrvatske: Iskrvarila na smrt, po telu imala posekotine

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2017, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozno ubistvo devojčice (14) iz Hrvatske: Iskrvarila na smrt, po telu imala posekotine

Gračac zavijen u crno

Meštani Gračaca i okoline od utorka poslepodne zavijeni su u crno, nakon što se njihovim krajem proširila vest o tragično preminuloj devojčici (14), koja je pod još nerazjašnjenim okolnostima izdahnula u vozilu Hitne pomoći.

Okolnosti koje su dovele do niza posekotina raznih veličina, policija će utvrditi u razgovoru sa roditeljima nesrećne devojčice, ali i sa još nekolicinom osoba.

Dokle je došla istraga iz PU ličko-senjske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne žele da otkriju jer je, kako napominju, istraga koju trenutno sprovode tajna. No, prema neslužbenim informacijama, 14-godišnjakinji povrede potiču od hladnog oružja, najverovatnije noža ili sličnog predmeta, a na području Žuljine, koji se nalazi sa ličke strane Velebita, došla je sa porodicom iz Dalmacije kako bi, kao i svakog leta do sada, napasali koze i ovce.

Pojavile su se i informacije kako je tokom dana na kriminalističku obradu u sedište PU ličko-senjske dovedeno nekoliko osoba, tačnije maloletnika sa područja susedne Zadarske županije. Ostaje, međutim, nepoznanica jesu li ti mladići bili umešani u tragediju ili su bili samo nemi svedoci gašenja tuđeg života pod nekim drugim okolnostima.

Zabrinuti meštani od šoka ne mogu da dođu k sebi, pa spekulišu kako je devojčica žrtva jedne grupe mladih ljudi koja često navraća na Velebit i koja, nakon nekoliko popijenih boca alkohola, maltretira pastire, pastirice i njihova stada.

– Otkad je pre nekoliko meseci po medijima objavljeno da je i u Hrvatsku iz Rusije došla ona igra Plavi kit, tinejdžeri su počeli da se ponašaju glupo. Oni koji za to nisu znali, zaintrigirali su se, valjda da ubiju dokolicu, pa roditeljima vade mast i igraju ju i po rukama crtaju crvene crte koje glume posekotine. U slučaju ove divne devojčice, ne bi me, začudilo da je u pitanju bes mladića koji ispoljavaju nasilje nad pastirima – rekao je meštanin Gračaca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.