Misteriozna bolest hara Nigerijom

Izvor: B92, 18.Apr.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozna bolest hara Nigerijom

Od misteriozne bolesti umrlo je 17 osoba za nedelju dana na jugozapadu Nigerije, saopštile su nigerijske vlasti.

"Najmanje 17 osoba umrlo je od misteriozne bolesti od njene pojave pre nedelju dana u gradu Ode-Irele" u nigerijskoj saveznoj državi Ondo, izjavio je portparol vlade Kajode Akinmade.

Simptomi te bolesti su jaka glavobolja, gubitak svesti i telesne težine i poremećaj vida. Smrt nastupa 24 sata od pojave simptoma.

Dosadašnja ispitivanja nisu pokazala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je reč o nekom virusnom oboljenju ili eboli, dodao je Akinmade.

Od ebole, virusne hemoragične groznice, umrlo je više od 10.600 ljudi u tri zemlje zapadne Afrike - Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji od početka epidemije koja je izbila krajem 2013. i početkom 2014. godine.

Portparol nigerijske vlade rekao je da su stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije (SZO) stigli u grad u kojem se pojavila bolest.

Prema njegovim rečima, registrovano je još novih slučajeva bolesti koja se za sada nije proširila van grada.

Neimenovani portparol SZO potvrdio je informaciju o pojavi misteriozne bolesti u Nigeriji i dodao da su u toku analize o utvrđivanju porekla.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Od misteriozne bolesti umrlo 17 osoba u Nigeriji

Izvor: Akter, 18.Apr.2015

Od misteriozne bolesti umrlo je 17 osoba za nedelju dana na jugozapadu Nigerije, saopštile su danas nigerijske vlasti.."Najmanje 17 osoba umrlo je od misteriozne bolesti od njene pojave pre nedelju dana u gradu Ode-Irele" u nigerijskoj saveznoj državi Ondo, izjavio je portparol vlade Kajode Akinmade...Simptomi...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.