Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija MMF-a počela razgovore sa delegacijom Srbije

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počela je danas u Beogradu zvanične razgovore s delegacijom Srbije povodom prve revizije aranžmana u vrednosti od 1,2 milijarde evra.

Glavne teme prve revizije trogodišnjeg aranžmana biće stanje u javnim finansijama Srbije, restrukturiranje javnih preduzeća, smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru i privatizacija.

MMF je Srbiji 23. februara odobrio stend-baj aranžmana iz predostrožnosti koji obuhvata strukturne reforme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i mere štednje za smanjenje budžetskog deficita.

Po dogovoru sa MMF-om bilo je planirano da struja u Srbiji poskupi za 15 odsto, ali je Vlada Srbije to odložila i najavila da će sapredstavnicima te finansijske institucije tokom prve revizije aranžmana razgovarati o odlaganju ili manjem procentu poskupljenja struje.

Još nije objavljen plan racionalizacije javnog sektora, a kasne privatizacioni postupci preostalih društvenih preduzeća.

Predstavnici Vlade Srbije očekuje da će misija MMF-a biti zadovoljna rezultatima mera štednje, jer je u prava četiri meseca ove godine budžetski deficit za oko 50 milijardi dinara manji nego što je bilo planirano.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vojvođani bez prava na obeštećenje u restrukturiranju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2015

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, počela je zvanične razgovore sa delegacijom naše vlade, povodom prve revizije aranžmana iz predostrožnosti, vrednog milijardu 200 miliona evra. Među glavnim temama razgovora su smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, restrukturiranje javnih preduzeća...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.