Mišeljiću ipak godinu dana kućnog zatvora za nokaut komšije

Izvor: Press, 25.Avg.2016, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišeljiću ipak godinu dana kućnog zatvora za nokaut komšije

Apelacioni sud u Beogradu osudio na godinu dana kućnog zatvora Bora Mišeljića za krivično delo teška telesna povreda, jer je 2012. godine "nokautirao" komšiju koji je parkirao auto na travnjak ispod njegovog prozora, objavljeno je danas na sajtu tog suda.
foto: tanjug.rs
Apelacioni sud u Beogradu osudio na godinu dana kućnog zatvora Bora Mišeljića za krivično delo teška telesna povreda, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je 2012. godine "nokautirao" komšiju koji je parkirao auto na travnjak ispod njegovog prozora, objavljeno je danas na sajtu tog suda.
Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Mišeljić bio oslobođen optužbi, navodi Apelacioni sud i dodaje da je i protiv ove presude dozvoljena žalba.
Udareni komšija je preminuo usled pada i udarca o betonsku kocku na parkingu.
U obrazloženju odluke Apelacioni sud navodi da je cenio kao olakšavajuće okolnosti za Mišljejića njegove porodične i lične prilike, kao i da je kritičnom prilikom njegova sposobnost shvatanja značaja dela i mogućnost upravljanja postupcima bila smanjena do stepena bitnog, ali ne i bitno.
Takođe je cenio njegovo sadašnje zdravstveno stanje i "tako utvrđenim olakšavajućim okolnostima dao značaj narocito olakšavajucih okolnosti".
Od otežavajućih okolnosti na strani okrivljenog, sud je kako se navodi, cenio njegov raniji život i ponašanje.
Mišeljić je osuđen jer je 26. februara 2012. godine  sa prozora svog stana započeo verbalnu raspravu sa pokojnim A.A, zabranjujući mu da parkira auto na travnjak ispod njegovog prozora.
Zatim ga je presreo dok je išao u pravcu svoje zgrade i nosio u rukama kese sa namirnicama, i pesnicom mu zadao udarac, usled čega je A.A. izgubio ravnotežu i pao na betonsku kocku koja se nalazila neposredno iza njega.
Od udarca i pada zadobio je tešku telesnu povredu opasnu po život, dok je Mišeljić naustio lice mesta u pravcu svoje zgrade.
Povređeni je uspeo da sa svog mobilnog pozove policiju i dežurnom operateru rekao šta mu se desilo i gde se nalazi zahtevajući hitnu pomoć i policiju.
Nakon poziva ostao je da leži naslonjen na betonsku kocku, ali je usled zadobijenih povreda preminuo.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Za "nokaut" sa smrtnim ishodom - kućni zatvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2016

Apelacioni sud u Beogradu osudio na godinu dana kućnog zatvora Bora Mišeljića za krivično delo teška telesna povreda, jer je 2012. godine "nokautirao" komšiju koji je parkirao auto na travnjak ispod njegovog prozora, objavljeno je danas na sajtu tog suda...Tom odlukom preinačena je prvostepena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.