Izvor: Danas, 19.Sep.2014, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: SVM nije spreman na rizične korake

Novi Sad, Beograd - Stranke vladajuće koalicije u Vojvodini, DS, LSV, NDS uključujući i SVM poigravaju se s građanima Pokrajine. U politici uvek treba biti hrabar i odgovoran. Osim toga postoji i želja za što dužim opstankom na funkcijama i čuvanjem privilegija.

SVM sada prepoznaje svoju odgovornost i probleme i to je za pohvalu, ali izgleda da nije spreman na rizične poteze - kaže Igor Mirović, potpredsednik SNS, za Danas, nakon izjave lidera SVM Ištvana Pastora da >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je njegova stranka i dalje članica vladajuće većine u Skupštini Vojvodine i da to nikada nije bilo sporno. Upitan da li će SNS, posle ovakvog Pastorovog stava, učestvovati na narednim sastancima koje Pastor organizuje, Mirović kaže da je pitanje da li će narednog sastanka i biti.

- Ukoliko ga bude i ako bude jasno da će se na njemu doći do konkretnih rešenja, SNS će na sastanak doći. Ipak, o narednom sastanku odlučuje Pastor - rekao je Mirović.

Iako je proteklih nedelja izgledalo da je SVM u traženju rešenja za izlazak iz političke krize u Vojvodini bliža SNS, jer su se lideri dve stranke složili oko toga da treba formirati koncentracionu vladu koju je SVM ranije predložio, a istovremeno SVM nije učestvovao u razgovorima sa svojim koalicionim partnerima, DS i LSV, o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, ova Pastorova izjava deluje kao blagi otklon od naprednjaka nakon neuspelog pokušaja okupljanja svih stranaka za sto i razgovora o problemima u Vojvodini.

Pastor za Danas kaže da nije promenio svoj raniji stav da neće učiniti ništa što bi srušilo vojvođansku vlast i da moli sve političke aktere da probaju da nađu modus vivendi za zajednički rad na rešavanju problema oko kojih se svi slažu, te da svojim istupima dodatno ne komplikuju situaciju. On za naš list kaže da osim koncentracione vlade, postoji još mnogo načina na koji problemi mogu biti rešeni za dobrobit građana.

Vlada u senci

Kragujevac - Lider DS i vojvođanski premijer Bojan Pajtić definitivno je preksinoć, u Kragujevcu, potvrdio da će DS uskoro formirati republičku vladu u senci, koja će ponuditi kompetentna, odnosno konkretna rešenja za najveće probleme u državi. Z. R.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.