Mirković: U novembru Pravilnik o sufinansiranju sadržaja

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković: U novembru Pravilnik o sufinansiranju sadržaja

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković najavio je danas da će u novembru biti donet Pravilnik o sufinansiranju (medijskog) sadržaja od javnog interesa i dodao da je u toku izrada još tri podzakonska akta koji se tiču rada medija.

Na debati Balkanske istraživačke mreže BIRN u Medija centru na temu "Nova medijska ekonomija", Mirković je podsetio da do 1. juna 2015. godine država mora da izađe iz vlasništva u medijima i da će od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 2016. godine biti moguće potpuno projektno finansiranje medija na svim nivoima.

Mirković je rekao da je, osim tog pravilnika o sufinansiranju, planirano da se izradi akt koji se tiče registra medija, akreditovanih novinara iz inostranstva i uredba kojom će biti regulisano prikupljanje podataka o obveznicima za plaćanje takse za javne informativne servise (RTS i RTV).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Projektno finansiranje medija 2016.

Izvor: B92, 31.Okt.2014

Saša Mirković iz Ministarstva kulture i informisanja najavio je da će u novembru biti donet Pravilnik o sufinansiranju sadržaja od javnog interesa...On je dodao da je u toku izrada još tri podzakonska akta koji se tiču rada medija...Na debati Balkanske istraživačke mreže BIRN u Medija centru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.