Mira Marković: Zašto bih ja ubila Ćuruviju?

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mira Marković: Zašto bih ja ubila Ćuruviju?

BEOGRAD - Mira Marković, supruga nekadašnjeg predsjednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, odbacila je optužbe o odgovornosti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, ističući da nije imala razloga da ga ubije.

"Nikad nisam ni čula za njega, ne znam ni ko je taj čovek. I što bih ja ubijala Ćuruviju, što mi on smeta?! Zašto bih ja ubila Ćuruviju?", rekla je Markovićeva za beogradski nedjeljnik NIN.

Ona je navela da nije razmišljala o mogućnosti da svjedoči putem >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << video-linka u procesu za ubistvo Ćuruvije.

Na pitanje zašto nikada nije reagovala na tako krupnu optužbu da je dala nalog za ubistvo Slavka Ćuruvije, Markovićeva je odgovorila da je njen muž Slobodan smatrao da ne treba reagovati na razne optužbe.

"Te optužbe traju skoro 20 godina. Možda je trebalo da budem energičnija u demantovanjima odmah, ali je Slobodan smatrao da nećemo da se brukamo da reagujemo na razne optužbe. Ne postoji mehanizam koji može čoveka da odbrani od takvih optužbi i takve propagande", rekla je Markovićeva.

Navode u medijima da su ona i Slobodan Milošević kontrolisali Službu državne bezbednosti i to preko Radeta Markovića, ona je odbacila kao izmišljene.

"Kako bih ja to mogla?! Nisam kontrolisala ni ministarstva, niti sam bila zainteresovana za njih. Možda za Ministarstvo nauke. Ali, kako bih ja mogla da dajem naloge DB-u?!", rekla je Markovićeva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirjana Marković: Zašto bih ubila Ćuruviju?

Izvor: Akter, 03.Jun.2015

Mirjana Marković, supruga preminulog nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, u telefonskom intervjuu nedeljniku NIN, odbacila je optužbe da je dala nalog za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije..Povodom vesti da postoji službena beleška u kojoj je zapisano da je „nalog za ubistvo Slavka...

Nastavak na Akter...

Mira Marković za NIN: Ćuruvija je bio moj prijatelj, pa šta

Izvor: Blic, 03.Jun.2015

O vesti da postoji službena beleška u kojoj je zapisao da je „nalog za ubistvo Slavka Ćuruvije dala Mira Marković“ novinarka NIN-a razgovarala je telefonom sa Mirom Marković...Na pitanje zašto nikada nije reagovala na tako krupnu optužbu da je dala nalog za ubistvo Slavka Ćuruvije, Mira Marković...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.