Miodrag Kostić bi da kupi hrvatsku vinariju

Izvor: Kurir, 02.Sep.2014, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miodrag Kostić bi da kupi hrvatsku vinariju

Odluka o prodaji bila je donekle očekivana, nakon što je objavljena vest da „Kroacija osiguranje“ gasi „Kroaciju Lojd“

BEOGRAD - Za preuzimanje hrvatske vinarije „Plančić“ zainteresovana vinarija „Tikveš“ i biznismen Miodrag Kostić, saznaju nezvanično regionalni mediji.

„Kroacija Lojd“ nedavno je pokrenuo proces prodaje vinarije „Plančić“, u kojoj ima 51 odsto udela.

Odluka o prodaji bila je donekle očekivana, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << što je objavljena vest da „Kroacija osiguranje“ gasi „Kroaciju Lojd“. Taj reosiguravač većinski udeo u vinariji ima još od 2009, kad su vinariju koju je osnovao Antun Plančić dokapitalizovali sa 7,5 miliona kuna.

Godinu dana ranije Plančić je dobio koncesiju za zemljište u državnom vlasništvu. Tamo je nameravao da posadi najveći vinograd na svim sredozemnim ostrvima, a onda je počela kriza. Vinarija od tada ne funkcioniše jer „Kroacija osiguranje“, nije bilo spremno da ulaže novac u vinograde.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.