Ministru za avio karte 32.000 KM: Bevanda u Peru poveo i sekretaricu

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministru za avio karte 32.000 KM: Bevanda u Peru poveo i sekretaricu

SARAJEVO - Na put u Peru ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, poveo je sa sobom i sekretaricu, vozača i šefa kabineta. To njegovo zadovoljstvo da u dalekom Peruu sa njim budu još tri osobe građane ove zemlje koštalo je 32.000 maraka.

Tim iznosom plaćene su samo avionske karte. Koliko iznose ostali troškovi boravka Bevandinih saradnika u Peruu izvor nije znao reći.

"Ono što vam mogu reći je da se ministar Bevanda nalazi u Peruu na sastanku Međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << monetarnog fonda i Svjetske banke, jer je on guverner BiH u MMF-u. Sa njim u delegaciji, koliko je meni poznato, nalazi se i Saša Marić, pomoćnik ministra, koji je alternativni guverner BiH u Svjetskoj banci. Koliko je meni poznato troškove njihovog prevoza i boravka u Peruu snose MMF i SB. Nije mi poznato da li su u delegaciji još neki službenici ministarstva", rekla je portparol Ministarstva finansija i trezora BiH Nataša Krsman.

Provjerom u jednoj turističkoj organizaciji saznali smo da jedna povratna avio karta od Sarajeva do prijestonice Perua Lime košta blizu 11.000 maraka.

Ironijom sudbine, BiH trenutno vodi pregovore sa MMF-om o novom kreditnom aranžmanu, koji će biti iskorišten za javnu potrošnju, odnosno za stvari poput avio karata do Perua za razne sekretarice, vozače, šefove kabineta…

(NN/faktor.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.