Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2017, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS "probilo" budžet za 10,7 miliona KM

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture RS i institucije u njegovoj nadležnosti stvorili su najmanje 10,7 miliona KM obaveza više nego što su imali na raspolaganju, što nije u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu.

Ovo se, između ostalog, navodi u izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora, koja je poslovanje ovog ministarstva označila sa rezervom, a uočeni su i problemi sa kršenjem Zakona o javnim nabavkama pojedinih institucija koje su nadležnosti Ministarstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Revizori su zamjerili i to što su prihodi po osnovu zakupa u nekim institucijama osnovnog obrazovanja priznati na gotovinskoj osnovi te što Ministarstvo i pojedini fakulteti Univerziteta u Banjaluci nisu evidentirali primitke od finansijske imovine koji se odnose na neplaćena sporna potraživanja iz ranijeg perioda od fondova socijalne sigurnosti u iznosu od 158.228 KM.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS, na čijem čelu je Dane Malešević, i institucije u njihovoj nadležnosti, zaključno sa prošlom godinom, nisu iskazali obaveze po osnovu ličnih primanja od najmanje 6,4 miliona KM, što nije u skladu sa Pravilnikom o računovodstvu, računovodstvenim politikama i računovodstvenim procjenema za budžetske korisnike u RS.

Takođe, Ministarstvo i podređene mu institucije prilikom izmirenja obaveza od 13,3 miliona KM iz prethodnih godina nisu iskazali u budžetu za prošlu godinu, što je suprotno Zakonu o budžetskom sistemu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.