Ministarstvo prosvete o nadoknadi propuštenih časova: Kraći raspust, duže prvo polugodište, rad subotom?

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prosvete o nadoknadi propuštenih časova: Kraći raspust, duže prvo polugodište, rad subotom?

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je danas od svih osnovnih i srednjih škola da do 24. januara dostave plan kako će nadoknaditi časove izgubljene u januaru BEOGRAD - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je danas od svih osnovnih i srednjih škola da do 24. januara dostave plan kako će nadoknaditi časove izgubljene u januaru.U saopštenju Ministarstvo je navelo da traži od škola da u što kraćem roku donesu odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << o nadoknadi nastavnih dana i časova koji nisu realizovani zbog odluke Ministarstva o odlaganju početka nastave, odluka opštinskih organa i odluka na nivou škola o odlaganju početka nastave zbog vremenskih neprilika ili njihovih posledica.Škole su u obavezi da plan nadoknade dostave nadležnoj školskoj upravi na saglasnost najkasnije do 24. januara 2017. godine.Ministarstvo je predložilo da se nadoknada realizuje skraćenjem trajanja zimskog raspusta, ukoliko nema problema sa grejanjem, nedostatkom energenata i drugim instalacijama, prevozom."Prva mogućnost jeste da nastava u drugom polugodištu počne u četvrtak, 9. februara 2017. godine, umesto u ponedeljak, 13. februara, a da se ostali nerealizovani nastavni dani nadoknade subotom. Druga opcija je da se nastava prvog polugodišta produži do 30. i 31. januara 2017. godine, a da drugo polugodište počne prema kalendaru 13. februara, a da se ostali nerealizovani dani nadoknade subotom", navodi se u saopštenju.Nastavni dani, kako se dodaje, mogu se nadoknaditi i samo subotom, tako što će se iskoristiti preostale subote u prvom polugodištu i/ili subote u drugom polugodištu.Ministarstvo je navelo da škole kojima predstavljeni predlozi ne odgovaraju, u pripremi plana nadoknade treba da imaju u vidu ravnomerno opterećenje učenika u predstojećim mesecima i druge školske aktivnosti i obaveze, a pre svega probni završni ispit.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Predlog ministarstva za nadoknadu propuštenih časova: Kraći raspust, duže prvo polugodište

Izvor: BKTV News, 19.Jan.2017

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predložilo je nekoliko načina da se obezbede propušteni časovi kada je raspust produžen zbog vremenskih neprilika...Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je od svih osnovnih i srednjih škola da u što kraćem roku donesu...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.