Ministarstvo preseklo: Ipak mališani neće učiti kako se se pipa polni organ

Izvor: Telegraf.rs, 21.Apr.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo preseklo: Ipak mališani neće učiti kako se se pipa polni organ

Ministarstvo prosvete donelo je odluku da obrazovne pakete o seksualnoj edukaciji povuče iz upotrebe.

- Povodom saopštenja Incest trauma centra da su Obrazovni paketi za učenje o temi seksualnog nasilja svojina tog centra i da se ne mogu revidirati, a da se ne povrede njihova autorska prava, Ministarstvo prosvete donelo je odluku da te obrazovne pakete u potpunosti povuče iz upotrebe - navodi se u saopštenju ministarstva.

Istovremeno, odlučeno je da se u narednom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << formira tim stručnjaka, dečijih psihologa i pedagoga, koji će izraditi novi pomoćni materijal za nastavnike i vaspitače namenjen prevenciji i sprečavanju seksualnog nasilja nad decom.

- Tokom rada novi tim će se u potpunosti pridržavati kriterijuma uzrasta deteta i karakteristika šireg konteksta u kojem dete, odnosno učenik, odrasta, naravno uz uvažavanje principa nulte tolerancije prema bilo kom obliku nasilja - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.