Ministarstvo: Legija nije pokušao da se ubije

Izvor: Mondo, 18.Dec.2014, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Legija nije pokušao da se ubije

Ministarstvo pravde večeras je demantovalo navode na na društvenim mrežama da je Milorad Ulemek Legija pokušao da sebi oduzme život.

Foto: MONDO, Goran Sivački

Društvene mreže još jednom su se pokazale kao nepouzdan "medij" za vesti. Jedna takva "proverena" vest o Legijinom samoubistvu, ili pokušaju samoubistva danas je prozujala i izgleda toliko dojmila neke krugove da je morala da bude demantovana visokog mesta – za zatvore nadležnog Ministarstva pravde.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Ministarstvo pravde je u saopštenju istaklo da u "Posebnom odeljenju Kazneno-popravnog zavoda u Požarevcu nije bilo vanrednih situacija i strogo demantuje navode, koji su se danas pojavili na društvenim mrežama, da je Milorad Ulemek Legija pokušao da sebi oduzme život".

Samo poseta žene i majke

Prema novinarskim informacijama, danas su oko zatvora Zabela bile raspoređene jake snage policije i Žandarmerije a oko 15 časova u krug zatvora su ušli supruga Milorada Ulemeka, kao i njegova majka.

"U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu - Zabeli, u toku današnjeg dana nije bilo vanrednih aktivnosti i situacija. Stanje je normalno i sve aktivnosti se odvijaju uobičajeno", navelo je Ministarstvo pravde u saopštenju.

Nešto pre demantija iz Ministarstva pojedini onlajn mediji (oni pravi, ne "društveni") su objavili demanti i samog Milorada Ulemeka.

"Pošto su objavili da sam se obesio, mogu slobodno da napišu da je kanapče puklo i da sam ostao živ! Ostale gluposti neću da komentarišem", preneta je Legijina poruka sa Facebook stranice "Krv, suze i znoj".

Milorad Ulemek Legija je nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije! Ulemek izdržava četrdesetogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.