Ministarstvo: Hitno raseliti stanare naselja Mileva Ajnštajn u Novom Beogradu!

Izvor: Kurir, 22.Avg.2014, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Hitno raseliti stanare naselja Mileva Ajnštajn u Novom Beogradu!

Insistiramo na utvrđivanju odgovornosti svih u ovom slučaju, posebno izvođača radova i kompanije "Ekosekund", jer su prilikom gradnje koristili, odnosno, prometovali materijal koji u sebi sadrži povećane koncentracije fenola, poručili nadležni

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je Mileva Marić Ajnštajn da hitno obezbedi smeštaj za stanare naselja "Mileva Marić Ajnštajn" na Novom Beogradu, kako bi se otklonile pretnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << po zdravlje ljudi.

"Insistiramo na utvrđivanju odgovornosti svih u ovom slučaju, posebno izvođača radova i kompanije "Ekosekund", jer su prilikom gradnje koristili, odnosno, prometovali materijal koji u sebi sadrži povećane koncentracije fenola i pozivamo tužilaštvo da reaguje u ovom slučaju", poručilo je Ministarstvo građevinarstva.

Kako se ovakvi slučajevi ne bi dešavali, Ministarstvo je nedavno objedinilo rad svih inspekcijskih službi i pojačalo kontrole. Rad inspekcijskih službi će se ocenjivati i ovakvi propusti više neće biti mogući.

"Podsećamo i da je Antikorupcijski tim prethodnog Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine već prosleđivao dokumentaciju tužilaštvu zbog sumnji na nepravilnosti prilikom korišćenja podsticajnih sredstava namenjenih preduzećima koja se bave preradom otpada, među kojima je i firma "Ekosekund", navedeno je u saopštenju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sva dokumentacija, kojom Ministarstvo građevinarstva raspolaže u slučaju naselja "Mileva Marić Ajnštajn" nalazi se na njihovoj veb stranici www.mgsi.gov.rs.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.