Ministar Stefanović očistio Bežaniju

Izvor: Mondo, 25.Apr.2015, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Stefanović očistio Bežaniju

Velika prolećna akcija čišćenja Beograda nastavljena je danas na Bežanijskoj kosi, odakle je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao građane da čuvaju životnu sredinu i da je ne zagađuju.

U današnjoj akciji su učestvovali i gradski menadžer Goran Vesić, šef odborničke grupe SNS Aleksandar Jovičić, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, članovi Gradskog veća, direktori gradskih javnih i komunalnih preduzeća, gradski sekretari... >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Ističući podršku akciji, Stefanović je rekao da se otpad ne stvara sam od sebe, zbog čega je apelovao na građane da razmišljaju o gradu u kojem žive i o životnoj sredini koja okružuje njih i njihovu decu.

Pripadnici MUP-a će se, dodao je, takođe uključiti u akciju i angažovati u sređivanju prostora oko policijskih stanica i uprava.

"Voleo bih da pozovem sve ljude u Beogradu da se uključe u akciju... Za 20 minuta privremena deponija koja je ovde bila, postala je normalno uređen parking, a ako u svuda za uređenje posvetimo samo 20 minuta, bar mi koji tu živimo, mislim da Beograd i Srbija mogu da izgledaju drugačije", rekao je Stefanović.

Vesić je naveo da je u akciji koja je počela u aprilu do sada očišćeno 73 lokacije i oko 100.000 kvadratnih metara podzmenih prolaza, da je odneto oko 15.500 kubnih metara smeća i oko 8,5 tona plakata, kao i da je uklonjeno oko 6.700 kvadratnih metara grafita.

"April je mesec kada čistimo grad i to će postati tradicija, a važno je da se u akciju čišćenja uključe i građani, a ne samo gradske službe, jer Beograd moze da bude lepši samo ako ga čuvaju svi građani", podvukao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u akciju je do sada učestvovalo više od 1.300 volontera, a pružili su joj podršku i državni funkcioneri, kao i mnoge druge javne ličnosti.

"Time šaljemo poruku građanima da je ovo naš grad i da treba zajedno da ga uredimo", naveo je gradski menadzer i najavio da će se u maju mnogo više pažnje posvetiti zgradama i problemima njihovih stanara, jer je maj "mesec komšija".

Kako je istakao, do sada je pregledano oko 13.800 gasada, i utvrđeno je da je oko 1.500 problematično, dok su sa više od 670 uklonjeni opasni delovi.

"Radimo stvari koje nisu rađene decenijama i važno je što se probudila svest ljudi o potrebi čuvanja životne sredine", zaključio je Vesić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.