Ministar: Prosvetari će dobiti obećanu pomoć

Izvor: Mondo, 07.Okt.2015, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Prosvetari će dobiti obećanu pomoć

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izjavio da do Nove godine treba da bude ispunjeno obećanje prosvetnim radnicima u vezi sa poboljšanjem njihovog materijalnog položaja i da je potrebno "pravo, ozbiljno rešenje za plate".

Foto: beta/Miloš Miškov

"Naravno da prosvetni radnici treba da dobiju pomoć, oko toga smo se davno saglasili, samo je pitanje tehničkog karaktera kako ćemo to uraditi. Siguran sam da ćemo ispuniti obaveze", rekao je Verbić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << novinarima u Beogradu.

On je istakao da su prosvetni radnici, kada su u pitanju platni razredi koji se rade za ceo javni sektor, uradili svoj deo posla.

Napravljen je, kako kaže, katalog zanimanja, predlog platnih grupa, pravilnik o stručnom usavršavanju i napredovanju nastavnika.

On ističe da je problem kako sve to uskladiti sa ostalim sektorima, koji se finansiraju iz republičkog budžeta.

"To je veliki zadatak, jer nam je potrebno pravo, ozbiljno rešenje za plate, ne samo u prosveti, nego u svim delatnostima, koje se finansiraju iz budžeta", rekao je Verbić.

Ministar je istakao da tog rešenja za sada nema, ali, kako kaže, sindikati u prosveti jako dobro znaju šta je urađeno.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.