Milorad Dodik kritikovao Jovanovića

Izvor: B92, 29.Jan.2012, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milorad Dodik kritikovao Jovanovića

Banjaluka -- Kabinet predsednika Republike Srpske kritikovao je predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića zbog njegove izjave o tom bosansko-hercegovačkom entitetu.

"Insistiranjem na smišljenoj laži da je Republika Srpska nastala na genocidu, lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović pokušava da pripiše kolektivnu odgovornost celom narodu koji je samo branio pravo na život, na prostorima na kojima vekovima živi", saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milorada Dodika.

"Ružno je što preko neistina o Republici Srpskoj i njenom nastanku Jovanović pokušava pridobiti ili svoje birače ili mentore. Svejedno", ukazali su u Dodikovom kabinetu. Prema pisanju beogradskih medija, Jovanović je rekao da je "tačno da je Republika Srpska nastala na genocidu".

"Tačno je - Republika Srpska je nastala na genocidu. Na srebreničkom genocidu. Na etničkom čišćenju nezabeleženom u Evropi posle Drugog svetskog rata", rekao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik kritikuje Jovanovića

Izvor: RTS, 29.Jan.2012

Predsednik RS Milorad Dodik kritikovao lidera LDP-a Čedomira Jovanovića. Insistiranjem na smišljenoj laži da je RS nastala na genocidu, Jovanović pokušava da pripiše kolektivnu odgovornost celom narodu koji je branio pravo na život, navodi se u saopštenju iz Dodikovog kabineta...Predsednika...

Nastavak na RTS...

Dodik: Jovanović zbog glasova vređa Srpsku

Izvor: Mondo, 29.Jan.2012

Iz kabineta predsednika Srpske oštra reakcija na izjavu predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića o genocidnom poreklu RS.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.