Miljenoviću i Megi stop u Laktašima

Izvor: Mondo, 20.Dec.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miljenoviću i Megi "stop" u Laktašima

Igokea savladala Mega Leks uz 18 poena Branka Jorovića, Levski pretio Ciboni.

Foto: abaliga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Zaslužena pobeda košarkaša Igokee (skor 4-9), koji su u Laktašima protiv Mega Leksa (6-7) konstantno vodili od šestog minuta, nekoliko puta i dvocifrenom razlikom - 70:63 (38:34).

Tim Željka Lukajića u 34. minutu je trojkom Jorovića povećao prednost na rekordnih "plus 14" (61:47), što Mega uprkos svojoj borbenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i neodustajanju, ipak nije mogla da dostigne.

Branko Jorović ubacio je 18, a Džons, Bunić i Katnić 10 poena, dok je kod gostiju perspektivni Rade Zagorac bio najefikasniji sa 19 poena.

Nikola Jokić imao je 13 poena, osam skokova i šest asistencija, Marko Kešelj 12, a Nenad Miljenović zaustavljen je na samo četiri poena i pet asistencija.

Cibona (7-6) je u Sofiji protiv Levskog (1-12) stigla do četvrte pobede zaredom i prvi put ove sezone otišla preko 50 odsto uspešnosti - 64:74.

Zagrepčani su protiv najslabijeg tima u ligi imali čak 19 poena viška u drugom poluvremenu, ali su prerano pomislili da je posao obavljen, pa je Levski u 39. minutu prišao na samo 64:66.

Odgovornost je preuzeo hrvatski reprezentativac Damir Markota i mini-serijom od 5:0 rešio utakmicu.

Marin Rozić ubacio je 17, Siriščević 11, a Markota i Ilievski po 10 poena.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.