Milijarde otišle na silikone

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milijarde otišle na silikone

Amerikanci su na plastične operacije 2013. potrošili 12 milijardi dolara. Od Evropljana, pod nož najviše idu Nemci. Kliknuti (+) za uvećanje

Od prethodne statistike iz 2011. godine, kada je u svetu urađeno oko 15 miliona plastičnih operacija, prošle godina ta cifra dostigla je 23 miliona.

- Primećen je da je sve više muškaraca koji zatežu lice, iako žene i dalje vode. Prošlogodišnja istraživanja pokazuju da je operacija brade najbrže rastuća grana kozmetičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hirurgije, a sve popularnija je i operacija nadlaktica, pa dame najčešće traže ruke kao Mišel Obama i Dženifer Aniston - kažu hirurzi.

Žene prednjače kada je u pitanju promena izgleda pa se tako prošle godine čak 20 miliona njih odlučilo da popravi neki deo tela, dok je skoro sedam puta manje muškaraca, njih tri miliona, otišlo pod nož zbog izgleda. Interesantno je da svake godine raste i broj muškaraca koji se izgleda stide svoje muškosti, pa je broj operacija uvećanja penisa prošle godine dostigao 15.000.

Što se operacija genitalija tiče, i žene se češće odlučuju na ovakve zahvate, pa se na labioplastiku, odnosno rekonstrukciju vagine, odlučilo 114.135 žena u 2013. godini, duplo više nego 2011.

- Sužavanje vagine bila mi je ubedljivo najgora i najbolnija operacija, ali zadovoljna sam svojim mladalačkim izgledom - izjavila je Šeron Ozborn, supruga slavnog rokera Ozija Ozborna.

Godinama je Venecuela top odredište za plastične operacije.

- Pacijenti stižu iz Kolumbije, Amerike, Ekvadora, razvijamo neku vrstu medicinskog turizma - kažu lekari u Venecueli.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.