Milica Milsa se kao klinka izborila sa velikom bolescu a izasla je kao pobednik uzdignute glave

Izvor: medio.rs, 25.Sep.2016, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milica Milsa se kao klinka izborila sa velikom bolescu a izasla je kao pobednik uzdignute glave

Glumica Milica Mišla (48) iza sebe ima pregršt serija, filmova, predstava, ali kad budete čuli njenu životnu priču, rećićete samo jedno veliko - bravo!

Još kao klinka njena kičma nije mogla da prati rast, pa je dobila skoliozu zbog koje su joj stavili milvoki mider koji je nosila od pete do petraneste godine.

"Bio je napravljen od metalnih šipki, protezao se celom dužinom trupa, bio je težak i nezgrapan. Učinio je da dobijem struk i stojim pravo. Nisam bila >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << svesna svog izgleda, ali moji roditelji jesu i strašno su patili. Majka je plakala kad su se ljudi na ulici okretali i gledali dete koje ide u metalnom mideru i ne može ni da se sagne. Njoj je bilo žao, ali mojim drugaricama to nije smetalo. Tata je od klečanja pored mene trajno oštetio kolena. Svakodnevno sam morala da vežbam, i ne znajući, vežbala sam za manekenku liniju. Mama mi je sašila futrolu kao za kontrabas u kojoj sam nosila mider kao instrument. Nastavnici su govorili: Sedite pravo kao Milica, a ja sam, u stvari, jedina bila kriva. Navikla na česta snimanja kičme, nisam shvatila kuda idem kada su me moji jedno jutro poveli na snimanje scene iz filma Tren", rekla je jednom prilikom glumica za "Puls".

Želela je da bude balerina, išla je na košarku, zbog društva je upisala srednju školu i fakultet koji je nisu zanimali, na kraju je upisala francuski jezik, književnosti i FDU. Pronašla se samo u glumi.

Ali, pre ozbiljnijeg okretanja ka glumi, Milša je bila i te kako dobra manekenka. U Kanu su je prijavili za izbor za mis, a kad je prošetala sve je očarala.

"Žan-Pol Belmondo uručio mi je lentu, fotografi su me saleteli sa svih strana. Nisam navikla na tako nešto. Titula je donela mnogo poklona, nagrada, ugovora da snimam, radim. Osećala sam se kao na pijaci. Govorili su da sve imaju na meni, ruku, nogu, da sve mogu da reklamiram, da idem na modne revije. Na sve su gledali kroz novac. Tamo sam upoznala princa Čarlsa i ledi Dajanu, Ursulu Anders, Ričarda Gira, Džoan Kolins... Francuzi su imali ideju da me kandiduju za mis Francuske i bili su vrlo ljuti što sam se vratila kući. Nisam bila svesna te nagrade", objasnila je ona.

Na četvrtoj godini akademije i sa 23 godina postala je majka. Bila je presrećna i nijednog momenta nije poželela da prekine trudnoću. Ali, jednog dana je rešila da sa "bebom pod mišku" pobegne, ne zato što je njen dečko bio loš, već zato što nije želela u zajednicu.

Jednom prilikom je objasnila da joj je gubitak oca najteže pao, naročito kad je duže od 40 dana ležala nepokretna u bolnici.

"Doživeli smo saobraćajku kada smo išli na proslavu Antonijevog trećeg rođendana. Taksi je prošao kroz crveno, Antoniju, nije bilo ništa, a meni su karlične kosti bile polomljene na četiri mesta. Iz bolnice sam izašla sa 48 kilograma, taj kostur nije znao da hoda, ponovo sam učila. Noge su mi bile kao u koze, svi mišići atrofirali. Trebalo je izdržati mesec i po dana bolova, nepokretnosti i nemogućnosti da budem s detetom. Smela sam samo ruke da pomeram. Pročitala sam nekih 50 knjiga dok mi lekar zbog naprezanja očiju nije zabranio i čitanje", zaključila je Milša.

Ona je preko 15 godina u srećnom braku sa glumcem i scenaritom, Žarkom Jokanovićem koga mnogi pamte po čuvenoj rečenici Čiko, jel sav ovaj lebac tvoj?" u filmu "Užička republika".

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.