Milenko Božović smenjen sa čela Žandarmerije?

Izvor: Mondo, 24.Nov.2014, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milenko Božović smenjen sa čela Žandarmerije?

Komandantu Žandarmerije generalu Milenku Božoviću uskoro će biti uručeno rešenje o smeni na ove funkcije, javlja štampa.

Foto: Beta, Slobodan Miljević

"Naše novine" nezvanično saznaju iz obaveštenih izvora u MUP-u da, iako Božoviću još nije uručeno rešenje, o tome da će biti smenjen su ga već usmeno obavestili ministar Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović.

Božović je, kako se navodi, "o svom slučaju" već obavestio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najbliže saradnike.

"U internoj komunikaciji Božović je svojim ljudima rekao kako odlazi sa funkcije načelnika",ističe sagovornik lista i dodaje da se još uvek ne zna ko će ga zameniti.

Još uvek zvanični komandant jedinice, koja se pod njegovim vođstvom najviše isticala incidentima, već je pretpostavljenima iskazao želju gde bi voleo da bude premešten.

"Božović je zatražio da bude prebačen na mesto načelnika Uprave granične policije, sa kog je nedavno smenjen Nenad Banović. To nije nemoguće jer je pogranična policija u poslednje vreme napravila nekoliko velikih propusta, među kojima je svakako puštanje Albanca u Srbiju koji je ušao sa dronom i zastavom 'Velike Albanije', zbog čega neko mora da odgovara", objašnjava izvor.

Sudbina komandanta Žandarmerije razmatrana je, dodaje list, posle serije incidenata, od kojih je poslednji bio onaj na Paradi ponosa, kada su petorica pripadnika niškog odreda Žandarmerije brutalno pretukla premijerovog brata Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojicu pripadnika "Kobri".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.