Izvor: Blic, 07.Mar.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mile Jerković kupac?

BAČKA TOPOLA - Za kupovinu "Zobnatice" zainteresovano je nekoliko domaćih i stranih biznismena, saznaje "Blic", pa se očekuje i da će aukcija, zakazana za 11. april, biti veoma burna. Kao jedan od mogućih kupaca, pominje se i Mile Jerković, Bačko- topolčanin koji je vlasnik nekoliko prevozničkih preduzeća, ali i jedan od najvećih zemljoposednika u Vojvodini.



Početna cena 62,5 odsto društvenog kapitala biće na aukciji 161 milion dinara, a ukoliko se ostvare >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tvrdnje da će se za "Zobnaticu" nadmetati veliki biznismeni, ovaj kompleks bi na licitaciji mogao dostići astronomsku cenu. Inače, ukupna vrednost "Zobnatice" procenjena je na 671 milion dinara. Kupac će dobiti hipodrom i manjež za obuku konja, štale sa 83 sportska grla, hotel, muzej, prasilište, sušaru, klanicu, silose, kao i 240 hektara obradive i zemlje pod šumom i parkovima.

Jerković je do sada otkupio više hiljada hektara zemlje u neposrednoj blizini "Zobnatice", a u centru grada kupio je i hotel koji se renovira da bi dobio pet zvezdica. Zbog toga se u Bačkoj Topoli veruje da će on pokušati da pazari i "Zobnaticu", kako bi zaokružio turistički kompleks u ovom gradu.

U "Zobnatici" ne žele da komentarišu predstojeću prodaju, da ne bi prejudicirali rezultat, ali dodaju da žele da ih kupi "dobar domaćin", jer je opština već izdala u zakup mnoge parcele koje su joj tim potezom "oduzete", te je umanjena sveukupna delatnost i prihod ove firme.

Recimo da će budući vlasnik "Zobnatice" moći da koristi i pogodnost što se ovaj kompleks graniči sa istoimenim jezerom, kao i činjenicu da neće "kupovati" gubitak, jer će on biti pokriven sa prošlogodišnjim prihodom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.