Milanović da vodi kampanju u HR, a ne u okolini

Izvor: B92, 23.Sep.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Milanović da vodi kampanju u HR, a ne u okolini"

Mađarski ministar trgovine Peter Sijarto rekao je da bi hrvatski premijer svoju izbornu kampanju trebalo da vodi u Hrvatskoj, a ne u Srbiji i Mađarskoj.

On je to poručio odgovarajući na pitanje B92 kako vidi predlog hrvatskog premijera Milanovića da bi deo izbeglica i migrantata Srbija trebalo da uputi na hrvatsku, a deo na mađarsku granicu.

“Mađarska je za osam meseci primila 230 hilajda izbeglica, većina je registrovano. To što hrvatski premijer ovu situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatra šou programom, ja ne mogu da komentarišem. Mogu samo reći da Mađarska izbegličku krizu shvata ozbiljno i gospodin Milanović bi svoju izbornu kampanju trebalo da vodi u Hrvatskoj, a ne u Srbiji i Mađarskoj”, rekao je Sijarto.

On je podsetio i da je hrvatskoj Vladi poslao protestnu notu, zbog njenog ponašanja i zatvaranja granica sa Srbijom.

Premijer Vučić je rekao da je poslao pismo evropskim zvaničnicima zbog toga što je Hrvatska prekršila Sporazum o stabilizaciji, koji je Srbija potpisala.

On je rekao da se nada da Vlada Srbije neće doći u situaciju da primenjuje vanredne mere, zbog zatvaranja granica, ne želeći da precizira koje bi to mere mogle da budu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.