Milan Marković novi ambasador u Zagrebu?

Izvor: Radio 021, 31.Jan.2015, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Marković novi ambasador u Zagrebu?

Novi ambasador Srbije u Hrvatskoj mogao bi da bude Milan Marković, nekadašnji član demokrata i ministar u Vladi Mirka Cvetkovića, saznaju "Novosti".

O još jednom imenu za ovu poziciju razmišlja se poslednjih nedelja u vrhu srpske diplomatije, a to je Zoran Panović, glavni urednik dnevnog lista "Danas", ali se za sada Markoviću daju veće šanse u novoj raspodeli diplomatskih karata. On je već obavljao funkciju u naprednjačkoj vladi, kao direktor Kancelarije za saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa Hagom.

Trenutno je upražnjeno čak 11 ambasadorskih mesta u našoj diplomatsko-konzularnoj mreži, a uskoro bi na sednici Vlade Srbije trebalo da se nađe prvi kadrovski paket, odnosno rešenja za Nemačku, Grčku, Ujedinjene Arapske Emirate, Portugaliju i Hrvatsku.

Za Atinu je "viđen" još jedan bivši kadar demokrata - Dušan Spasojević, koji je službovao u Ankari, dok bi u Berlinu trebalo da "stoluje" Dejan Ilić, naš naučnik i biznismen koji godinama živi u ovoj zemlji. Oliver Antić, savetnik predsednika Tomislava Nikolića, najverovatnije će biti novi ambasador u Lisabonu.

Bez ambasadora su i naše ispostave u Argentini, Zambiji, Indoneziji i Siriji. U Iranu i na Kipru naši predstavnici su opozvani pre skoro godinu i po dana, ali Aleksandar Tasić i Savo Đurić još nisu vraćeni u zemlju, a njihovi naslednici se intenzivno traže.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.