Migranti legli na šine, neće u prihvatni centar

Izvor: NTV.rs, 03.Sep.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti legli na šine, neće u prihvatni centar

BUDIMPEŠTA – Na desetine migranata, leglo je na šine na železničkoj stanici kod grada Bičke, protiveći se odluci mađarske policije da ih odvede u obližnji prihvatni centar, dok ostali pokušavaju da pobegnu policajcima.
Neki migranti su se rvali sa policajcima pokušavajući da se vrate u voz.
Policija je ranije zaustavila prvi voz sa migrantima, koji se danas iz Budimpešte uputio do Šoprona u blizini granice sa Austrijom, i rekla im da siđu u mestu Bičke, gde se >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << nalazi mađarski prihvatni centar.
Preostali putnici su, kako je javio Rojters, prešli u drugi voz.
Migranti su udarali u prozore voza, uzvikujući „Ne kamp, ne kamp“.
U blizini voza raspoređeno je oko 50 policajaca.
Policija je ispraznila jedan vagon, a još pet vagona sa migrantima i dalje stoji na stanici.
Mađarska agencija MTI navodi da su migranti prebačeni u autobuse da bi se prevezli do obližnjeg kampa.
Prema navodima agencije AFP, u vozu ima između 200 i 300 migranata.
Bičke se nalazi na oko 40 kilometara zapadno od Budimpešte.
Agencije su prethodno javile da je sa glavne međunarodne železničke stanice krenuo voz pun migranata, dodajući da će vagoni da se podele i da bi tri trebalo da stignu u Sombahtelj, a preostali u Šopron. Oba mesta se nalaze na zapadnoj granici Mađarske sa Austrijom.
Šef bečke policije Gerhard Pirstl je izjavio da migranti koji iz Budimpešte dolaze u Beč neće biti kontrolisani ili registrovani, kao i da će im biti dozvoljeno da nastave put.
Železnička stanica Keleti u Budimpešti ponovo je u jutarnjim satima otvorena za migrante posle povlačenja policije koja im je prethodne noći naložila da se premeste u podzemni prolaz, ili posebno određenu tranzitnu zonu.
Većinu imigranata čine Sirijci koji žele da otputuju u Austriju ili Nemačku bez odgovarajućih dokumenata.
Mađarska, nemačka i austrijska policija formirale su zajedničke patrole koje kontorolišu vozove koji saobraćaju od Budimpešte preko Beča do Minhena, dok pripadnici mađarske i slovačke policije nadgledaju vozove koji idu za Bratislavu.
Tanjug 03 Septembar 2015 14:22
Foto Tanjug, O. Toskic, ilustracija

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Migranti leže na šinama i odbijaju da idu u prihvatne logore

Izvor: Politika, 03.Sep.2015

BUDIMPEŠTA– Na desetine migranata, leglo je na šine na železničkoj stanici kod grada Bičke, protiveći se odluci mađarske policije da ih odvede u obližnji prihvatni centar, dok ostali pokušavaju da pobegnu policajcima...Neki migranti su se rvali sa policajcima pokušavajući da se vrate u voz...Železničku...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.