Migranti kao sardine putuju za Beograd (FOTO)

Izvor: Mondo, 29.Jul.2015, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti kao "sardine" putuju za Beograd (FOTO)

Iz voza Solun-Beograd stižu neverovatne fotografije. Migranti spavaju u hodnicima jedni preko drugih, a vagoni su bukvalno neprohodni!

Foto: Čitalac Monda/Mladen iz Leskovca

Fotografije nam je poslao čitalac iz Leskovca koji skoro svaki dan putuje do Niša na posao. I kako kaže, za njega je ovo uobičajen prizor.

Leže po podovima jedni preko drugih, spavaća kola prepuna, nema mesta ni za “čačkalicu”.

Iako se na fotografijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vide uglavnom muškarci, u vozu obično ima i žena sa malom decom.

Ovi putnici uredno kupuju vozne karte, ali kondukteri gotovo da ne mogu da ih otkucaju zato što je prolaz blokiran desetinama migranata koji spavaju.

Reč je uglavnom o azilantima iz Sirije, Avganistana, ali i drugih država.

Kako nam je ispričao čitalac, u vozu ih niko ne dira, ali građani ponekad negoduju jer ne mogu čak ni da uđu u vagone koliko su krcati.

Desi se da ih ponekad nateraju da ustanu da bi putnici mogli da uđu, ali uvek pristojno i niko se ne buni”, rekao nam je Leskovčanin.

Kako kaže, migranti su nedavno dobili i jednu svoju liniju kako bi se smanjile gužve.

-----------------------------------------

Ako ste i vi ili neko iz vaše okoline doživeli slične situacije, javite nam. Možete nam slati i fotografije, video ili audio zapise putem WhatsAppa ili Viber, na broj +381649570754,

Osim na ovaj način, vesti, fotografije ili video klipove možete da nam šaljete i na mejl redakcija2@wm.rsili na Facebook  stranicu MONDO.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Migranti kao sardine putuju za Beograd (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2015

Iz voza Solun-Beograd stižu nevjerovatne fotografije. Migranti spavaju u hodnicima jedni preko drugih, a vagoni su bukvalno neprohodni!..Fotografije je portalu "Mondo" poslao čitalac iz Leskovca koji skoro svaki dan putuje do Niša na posao. I kako kaže, za njega je ovo uobičajen prizor...Leže po...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.