Migrante će naseljavati u Sjenici?

Izvor: SandzakPress.net, 27.Avg.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrante će naseljavati u Sjenici?

Sjenica – Ivan Marinković iz Centra za demografska istraživanja je kao moguće lokacije na koje bi migranti mogli da se nasele naveo Jugoistočnu Srbiju, Zlatiborski okrug, Sjenicu, Crnu Travu, Pirot i Severni Banat Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da migrantima treba ponuditi da se trajno nasele u opštinama koje nisu dovoljno naseljene. Mnogi smatraju da postoje planovi da Srbija postane najveći azilantski centar u Evropi. Međutim, ima i onih koji smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << da Srbija od toga može imati koristi. – Treba razmisliti, ponuditi opciju da ti ljudi ostanu u delovima Srbije koji su pusti. Tu bi trebalo uraditi selekciju, detaljnu bezbedonosnu procenu – kaže Jankovićeva. Drastičan je pad broja stanovnika na severu Banata, ali i na istoku i jugu Srbije. Te oblasti su spremne da prime veliki broj migranata, ali Srbija nema šta da im ponudi. – Naša starosna struktura je takva da je situacija više neizdrživa, i mnogi ne shvataju da su nam migranti jedina šansa. Oni bi pomogli njeno podmlađivanje i obnavljanje i dala bi se šansa da se privredna aktivnost održi, ako ne i poveća. Samim tim bi i penzioni sistem, koji je zasnovan na solidarnosti, i sa našom starosnom strukturom je neodrživ, jer neće imati ko da radi za veliki broj penzionera, opet postao održiv – objašnjava Ivan Marinković iz Centra za demografska istraživanja. (sandzaklive)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Srbija – država imigranata

Izvor: Politika, 28.Avg.2015, 08:38

U utorak 25. avgusta poverenica za ravnopravnost Brankica Janković imala je izuzetno zanimljivo i važno gostovanje na televiziji. Ona je prvi zvaničnik Srbije koji je izašao sa idejom da se imigranti nasele u Srbiji. Pošto su neki delovi zemlje prazni, kaže Jankovićeva, ovim ljudima što sada...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.