Microsoft usavršio otključavanje telefona

Izvor: Mondo, 31.Jul.2015, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft usavršio otključavanje telefona

Zaboravite na skener otiska prsta i ostale načine otključavanja, američki gigant ima nešto potpuno novo.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Postoji toliko načina na koje možete otključati svoj telefon - ne samo ukucavanjem PIN-a, iscrtavanjem Pattern-a, ili u nekim slučajevima otključavanjem uz pomoć lica ili otiska prsta.

Microsoft smatra da ovi načini nisu dovoljno bezbedni, a novi patent prikazuje opciju koja kombinuje skoro sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gore pomenute načine za otključavanje.

Nova tehnologija beleži poziciju prsta, dužinu, ugao i još dosta toga.

Korisnici će moći da kreiraju način na koji će otključavati telefon, npr. da određni prsti dodiruju ekran nekoliko puta, dok se ostali prsti pomeraju u jednu stranu.

Ukoliko vas neko bude posmatrao kako otključavate telefon, teško da će uspeti da zapamti na koji način mora da pomera prste.

Izgleda da je Microsoft protiv ugradnje skenera otiska prsta. Njihova ideja je da se ovakav način osim na pametnim telefonima i tabletima nađe i na Kinect uređaju, prenosi Techradar.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.