Meštani posle četiri dana deblokirali gradsku deponiju u Nišu

Izvor: Blic, 27.Apr.2015, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani posle četiri dana deblokirali gradsku deponiju u Nišu

Meštani Belotinca, Knežice i Ćurline juče su prekinuli četvorodnevnu blokadu Gradske deponije u Nišu posle pregovora sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem i predsednikom opštine Doljevac Zoranom Ljubićem.

Oni su dobili čvrsta uveravanja da će njihovi problemi sa vodosnadevanjem, naplatom utrošene vode i zagađenjem životne sredine - biti rešeni.

Belotinčani imaju zagađene bunare zbog otpadnih voda koje se cede sa deponije, a meštani Knežice i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ćurline, koji pripadaju opštini Doljevac, traže da im niški Vodovod otpiše gubitke u mreži, kao što je to već učinjeno za sedam niških sela, jer im gradska deponija zagađuje okolinu.

- Nije nam cilj da ugrožavamo zdravlje 300.000 Nišlija, pa smo prekinuli blokadu posle razgovora. Verujemo čelnicima Niša i Doljevca da će ovog puta biti rešeni naši problemi. Ako nas obmanu, opet ćemo blokirati deponiju - kaže predsednik Mesne zajednice Knežica Dejan Ranđelović.

Deponija je odblokirana u poslednjem trenutku jer su kontejneri u nišu za vikend pretvoreni u prava brda smeća.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.