Meron: Nepotrebna prevelika pažnja Šešelju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2014, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meron: Nepotrebna prevelika pažnja Šešelju

Predsednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron ocenio je da se istupima Vojislava Šešelja nepotrebno pridaje prevelika pažnja.

"Mislim da mediji previše govore o Šešelju dajući mu publicitet koji ne zaslužuje", rekao je Meron novinarima u Sarajevu gde se nalazi u poseti.

Meron je rekao da ne može da se meša u Šešeljeve javne istupe i da je Srbija, gde se Šešelj nalazi, suverena zemlja i da to treba da reguliše.

Povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << današnje rasprave o Šešelju u EP u Strazburu, a zatim i u SB UN, Meron kaže:

"Ako će se raspravljati, neka se raspravlja. Nema šta da se krije i veoma je dobro biti transparentan u svim stvarima. Ne smeta mi postavljanje bilo kakvih pitanja."

On je naveo da u celom slučaju postoje "brojni nesporazumi".

Raspravno veće Haškog suda odluku o privremenom puštanju Šešelja na slobodu donelo isključivo na osnovu humanitarnih razloga, odnosno zbog njegove teške bolesti, a tužilac Tribunala se nije žalio pa odluka o privremenom oslobađanju nikada nije ni dospela do prizivnog veća Tribunala.

On je dodao i da kao predsednik suda ne može da se meša u odluke raspravnog veća niti u njegovu komunikaciju s Tužilaštvom koje je, kako je istakao, imalo i mogućnost i pravo uvida u svu medicinsku dokumentaciju koja je bila osnov za Šešeljevo privremeno oslobađanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meron: Srbija da reguliše Šešelja

Izvor: B92, 27.Nov.2014

Predsednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron rekao je da se istupima Vojislava Šešelja nepotrebno pridaje prevelika pažnja...Meron je rekao da ne može da se meša u Šešeljeve javne istupe i da je Srbija, u kojoj se Šešelj nalazi, suverena zemlja i da sama to treba...

Nastavak na B92...

Predsednik Haškog suda: Šešelj je u Srbiji, ona treba da ga reguliše

Izvor: Kurir, 27.Nov.2014

Teodor Meron je rekao da se haškom optuženiku daje preveliki publicitet koji ne zaslužuje..SARAJEVO - Predsednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron ocenio je da se istupima Vojislava Šešelja nepotrebno pridaje prevelika pažnja...Teodor Meron je rekao da ne može da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.