Mere štednje u Železnicama Srbije

Izvor: RTS, 24.Jul.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mere štednje u "Železnicama Srbije"

Još 170 službenih automobila "Železnica Srbije" biće prodato putem javne licitacije, po ukupnoj početnoj ceni od 13,53 miliona dinara. Generalni direktor Dragoljub Simonović kaže da srpske železnice nastavljaju da smanjuju troškove poslovanja.

"U narednih petnaestak dana ćemo završiti tu prodaju, što će 'Železnicama Srbije' doneti dodatni prihod, ali i dodatno smanjivanje rashoda", rekao je Simonović Tanjugu.

Javna licitacija će biti održana 5. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << avgusta u poslovnoj zgradi Železnica Srbije u ulici Zdravka Čelara 14, sa početkom u 12.00 časova. Pored 170 automobila na njoj će se prodavati i jedna rashodovana građevinska mašina.

Simonović je podsetio da su "Železnice Srbije" prošle godine prodale 103 rashodovana službena automobila i ostvarile prihod od oko 3,8 miliona dinara.

"Rukovodstvo 'Železnica' nastavlja sa smanjivanjem troškova, što je prioritet politike poslovanja naše kuće, koja radi u teškim i složenim uslovima. Ta vozila po Srbiji uglavnom voze naši sitni činovnici i kada treba i kada ne treba", naveo je Simonović.

Pored prodaje ukupno 273 vozila u poslednjih godinu i po dana, 'Železnice' su, kako je rekao, uvele i kontrolu putem sistema za praćenje svih svojih službenih vozila na teritoriji Srbije.

Simonović je rekao da su srpske železnice uvele i kol-centar za tu svrhu.

"Tamo gde bude zloupotreba mi ćemo te automobile oduzimati i kažnjavati odgovorne. Takođe, nijedan direktor ili rukovodilac 'Železnica Srbije' ne može koristiti službeni auto bez mog potpisa", naglasio je generalni direktor srpskih železnica.

Simonović je rekao da su te mere već dale značajne uštede, uprkos nezadovoljstvu nekih ljudi, pošto svako misli da promene treba da počnu od nekog drugog, a ne njega samog.

Generalni direktor "Železnica Srbije" je dodao da će železnice nastaviti da prave rezove i smanjuju troškove, uz povećanje prihoda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Železnice prodaju još 170 službenih automobila

Izvor: Večernje novosti, 24.Jul.2014

BEOGRAD - Železnice Srbije objavile su danas prodaju još 170 službenih automobila putem javne licitacije, po ukupnoj početnoj ceni od 13,53 miliona dinara, a generalni direktor Dragoljub Simonović kaže da srpske železnice nastavljaju da smanjuju troškove poslovanja."Kreće prodaja 170 službenih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.