Mektić: Imamo dojavu o novom terorističkom napadu!

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2015, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Imamo dojavu o novom terorističkom napadu!

BANJALUKA - Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, izjavio je da su bezbjednosne službe dobile dojavu o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH, te da su preduzete sve mjere prema objektu koji bi mogao biti predmet napada.

Mektić, čiji detaljniji komentar nismo uspjeli da dobijemo, dan ranije je medijima izjavio da je riječ o informaciji dobijenoj od jedne partnerske službe iz regiona, prema kojoj "postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << napada u BiH".

Naglasio je da su sve bezbjednosne agencije u BiH ozbiljnije shvatile i reagovale na tu informaciju, što će, kako je uvjeren, doprinijeti njenom rasvjetljavanju.

Ministar bezbjednosti je podsjetio i da je nekoliko dana prije terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku postojala određena informacija koja je podijeljena svim bezbjednosnim agencijama u BiH, a ukazivala je na to da bi mogao biti izvršen teroristički napad.

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska bezbjedna sredina bez obzira na teroristički napad koji se dogodio u Zvorniku, kao i da je Policija RS jedna od najosposobljenijih bezbjednosnih agencija u regionu.

Dodik je, povodom Mektićeve izjave o mogućem novom terorističkom napadu u BiH, rekao da je RS odgovorna za bezbjednost na svojoj teritoriji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS nije zvanično dobilo informaciju o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH.

A Savjet ministara BiH, na svojoj posljednoj sjednici, održanoj u četvrtak, utvrdio je Nacrt budžeta institucija BiH za ovu godinu, kojim se predviđa dodatnih 750.000 KM za Tužilaštvo BiH, odnosno uspostavljanje odjeljenja za borbu protiv terorizma.

Proteklih dana, nakon što je vijest iz Zvornika uznemirila cijeli region, oglasili su se brojni bezbjednosni stručnjaci, koji su, između ostalog, ocijenili da je moguće očekivati ovakve napade i u budućnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.