Medvedev: Ukrajina je u predvorju građanskog rata

Izvor: Blic, 15.Apr.2014, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Ukrajina je u predvorju građanskog rata

Krv je ponovo prolivena u Ukrajini i ona se nalazi u predvorju građanskog rata, napisao je ruski premijer Dmitrij Medvedev na svojoj "Fejsbuk" stranici, dodajući da je to za žaljenje.

Uzrok ukrajinske tgragedije jeste taj što legitimne vlasti nisu čak ni pokušale da održe red i zakon u onim delovima zemlje kada je tamo prvobitno počelo zauzimanje administrativnih zgrada, dodao je on, a preneo Itar -Tas s.

Medvedev smatra da se sada nezakoniti vladari >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nadaju da će uspostaviti red koji su sami uništili dolazeći na vlast u oružanoj pobuni.

Akcija je izazvala protivakciju. Zbog državnog udara (u Kijevu), narod protestuje u regionima i to je lančana reakcija, napisao je Medvedev.

On smatra da ukrajinski narod treba da se angažuje u stvaranju države na osnovu jednakosti naroda i njihovih jezika. Siromašan narod je postao talac osrednjih političara koje nije izabrao i neodgovornih radikala koji su zamenili policiju i vojsku. Haos je ispunio vakum vlasti, napisao je Medvedev.

On smatra da samo narod može da stvori modernu ukrajinsku državu, bez tutora, nacionalista i bandita i bez tajnih poseta direktora CIA. Svrgnuti ukrajinski predsednik Viktor Janukovič je ubeđen da je Džon Brenan odobrio korišćenje oružja u Ukrajini i isprovocirao prolivanje krvi u zemlji.

Bela kuća je potvrdila juče da je direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Brenan boravio u Kijevu proteklog vikenda.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Facebook,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.