Mediji: Benon bojkotovao sastanak s Abasom

Izvor: B92, 22.Avg.2017, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Benon bojkotovao sastanak s Abasom

Vašington -- Doskorašnji glavni strateg predsednika SAD Stiven Benon, koji je otpušten u petak, odbio je da se sastane sa palestinskim liderom Mahmudom Abasom.

Kada je Abas posetio Belu kuću u maju, glavni strateg Donalda Trampa ostao je kod kuće, navodi se u izveštaju koji se poziva na Benonove saradnike, a koji je preneo magazin Veniti fer. "Neću udisati isti vazduh kao taj terorista", navodno je poručio Benon.

Benon se, dok je bio u Beloj kući, zalagao za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čvršći odnos prema Palestincima od Džareda Kušnera, Trampovog zeta i visokog savetnika, navodi se dalje u izveštaju.

Benonu se nije sviđalo da bude označen kao antisemita za vreme demontracija u Šalrotsvilu u Virdžiniji ovog meseca, navodi američki magazin.

"To je jedan od napada koji shvata najličnije jer nije istina", rekao je jedan neimenovani izvor koji radi za veb-sajt Brajtbart njuz kome se Benon vratio nakon što je napustio Belu kuću.

U izveštaju se takođe navodi da se Benon zalagao za premeštanje ambasade SAD iz Tel Aviva u Jerusalim, ali ga je omeo Kušner.

"Postojao je dubok animozitet između Benona i Kušnera pojačan zbog manjka poštovanja", navodi se u izveštaju i dodaje da je Benon smatrao Kušnerove instinkte krajnje sumnjivim. U izveštaju se citira jedan Benonov saradnik koji je rekao da je Benon nazvao Kušnera "glupim".

Kušner stiže u Izrael ove nedelje na čelu američke delegacije koja će se sastati s izraelskim i palestinskim zvaničnicima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.