Maturanti hrle na 4 fakulteta: Ove diplome donose posao i dobru platu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturanti hrle na 4 fakulteta: Ove diplome donose posao i dobru platu

Budući brucoši se doslovno otimaju

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu u toku je predaja dokumenata za upis, a i ove godine najveće interesovanje maturanata je za psihologiju, ETF, medicinu, mašinstvo. Kvote će, verovatno u drugom krugu, popuniti i Pravni i Ekonomski fakultet.

Na psihologiji se prvog dana prijavilo tri puta više kandidata neko što imaju mesta, a na ETF-u putem interneta prijavilo se 1.100 kandidata, a primaju 660 studenata. Ovih dana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << znaće se da li će biti povećan broj studenata na softverskom inženjerstvu.

MUP, BIA, VBA: Goste na VUČIĆEVOJ INAUGURACIJI čuvaće ELITNE jedinice

Na Mašinski fakultet je prva dva dana prijave predalo 790 maturanata, a mesta ima za 540 brucoša i to 520 budžetskih i 20 samofinansirajućih.

- Interesovanje je veće nego prošle godine. Najvažnije je da nam dolaze sve bolji učenici iz srednjih škola – rekao je dekan Mašinskog fakulteta Radivoje Mitrović.

Ekonomski fakultet upisuje 1.450 brucoša, a u prva dva dana prijavilo se 1.050 matiranata.

– U prva dva dana prijavilo se 1.004 kandidata. Upisujemo 1.300 brucoša i to 570 budžetskih i 730 samofinansirajućih. Očekujem da ćemo popuniti kvotu u drugom krugu – kaže dekan Branislav Boričić.

Fakulteti još sutra primaju dokumente, a neki će za buduće brucoše ostaviti otvorena vrata i u subotu.

Od 26. juna do 2. jula biće organizovani prijemni ispiti, a 10. jula objavljena konačna rang lista. Upis na fakultete biće obavljen od 10. do 14. jula. Drugi upisni rok počinje 1. septembra predajom dokumenata, koja traje do 5. septembra, a 6. i 7. septembar rezervisani su za prijemne ispite.

Konačna rang lista biće objavljena 13. septembra, a upis mora biti završen najkasnije do 16. septembra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.