Matić branitelje pozvao na razgovor

Izvor: B92, 28.Nov.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić branitelje pozvao na razgovor

Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić pozvao branitelje koji protestuju pred sedištem Ministarstva da razgovorom a ne protestom pokušaju da reše probleme.

Ratni vojni invalidi i branitelji od 20. oktobra na protestu traže ostavku Matića, njegove zamenica Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića, kao i da se u što kraćem roku izradi i ustavni zakon o braniteljima koji više nijedna politička opcija ne bi mogla da menja.

"Što se tiče mene i rada Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imam najboljeg advokata, a to je istina koja ima jednu manu - spora je i da teško dolazi do javnosti, ali će doći", izjavio je Matić novinarima u Osijeku upitan koliko je bliže rasplet situacije oko braniteljskog protesta.

Istakao je da on razgovara "argumentima, činjenicama, istinom i otvorenošću", ali da ima onih koji se služe "lažima, neistinama i pokušajima manipulacije ratnim stradalnicima".

Ministar je, prenosi Hina, ocenio da ni nakon mesec dana demonstranti nisu artikulisali svoje zahteve zbog čega mu je, kako kaže, žao i poziva branitelje da više ne protestuju, već da svoje probleme pokušaju da reše razgovorom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.