Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2016, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matan traži nove "haklere"

Predstojeći prijateljski dvomeč sa Makedonijom poslužiće Bori Matanu, selektoru futsal reprezentacije BiH, da isproba nekoliko igrača na koje će eventualno moći računati u narednom periodu.

Reprezentativci BiH okupili su se u Trening centru N/FS BiH. U zeničkoj "Areni" odradili su tri treninga, a prva utakmica sa Makedoncima je večeras u 18 časova, odnosno druga u istom terminu dan kasnije.

"Iskoristićemo susrete sa Makedonijom kako bismo isprobali nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mlađih momaka. Želimo da vidimo da li možemo proširiti spisak i računati na više igrača za naredne susrete. Osim traganja za novim snagama, naravno, želimo da provjerimo i u kakvom su stanju neki standardni reprezentativci i zato će nam ova akcija biti veoma korisna", rekao je Matan.

A fokus "haklera" u narednom periodu biće kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2018. održati u Sloveniji. Nedavnim žrijebom u Nionu "zmajevi" su svrstani u grupu s Azerbejdžanom i Mađarskom. Treći rival biti poznat nakon preliminarnog kvalifikacionog kruga.

"Sigurno je da će Azerbejdžan biti favorit u skupini jer je domaćin kvalifikacionog turnira i redovan učesnik završnice velikih takmičenja. Imaju nekoliko Brazilaca u ekipi i u vrhu su evropskog i svjetskog futsala. Mađarska je ekipa u usponu i oni igraju na velikim takmičenjima. Protivnici jesu jaki, ali mogli smo proći i lošije u žrijebu. Moramo na kvalitetan način odraditi period do početka kvalifikacija i onda ćemo moći da očekujemo kvalitetan rezultat, a to je jedno od prva dva mjesta u skupini. Nekoliko puta bili smo blizu plasmana, pa se nadam da ćemo to sada konačno i ostvariti", istakao je Matan.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.